Krenic
COMPANIE
BLOG
Functia WDR a camerelor de supraveghere video

 

Wide Dynamic Range (WDR)

Functia Wide Dynamic Range a camerelor de supraveghere video este utilizata pentru a obtine imagini clare chiar si in conditii in care intensitatea luminoasa variaza excesiv, si anume atunci cand exista atat zone foarte luminoase, cat si zone intunecate in acelasi cadru. Imaginea WDR este creata din doua cadre cu expuneri diferite (o expunere lunga si o expunere scurta) ale aceleasi scene, permitand astfel vizualizarea detaliilor atat in zonele foarte luminoase, cat si in zonele foarte intunecate.

 

 

 

 

 
ATR (WDR digital)

Functia ATR (Adaptive Tone Reproduction) imbunatateste vizibilitatea pe intreaga imagine prin utilizarea compensarii gradate de lumina. Aceasta reprezinta o versiune digitala a functiei WDR, la un pret si performante mai scazute.

Aplicatii ale functiei WDR

Functia WDR se utilizeaza in situatii in care conditiile de iluminare nu sunt optime, in special, atunci cand obiecte, sau persoane sunt pozitionate in fata unei surse puternice de lumina, caz in care detaliile obiectului / persoanei devin intunecate, sau in cazul unor scene cu gradatii abrupte de luminozitate care sunt greu de corectat de catre camerele standard. Alte situatii sunt acelea in care au loc schimbari bruste de iluminare, care pot afecta comportamentul camerei si calitatea imaginii capturate.

  

Articole asemanatoare: Nu sunt articole
Comentarii:

Nu sunt comentarii
Adauga comentariul tau:


Introduceti codul:

Pentru a fi postat comentariul dvs. trebuie sa asteptati confirmarea administratorului.